Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

#21 Kun on aika luopua.

Voisin sanoa, että elämä heittää aikamoista vuoristorataa ja sitä ei oikein nyt itekkään käsitä, miten nopeasti kaikki tapahtui.

Viikko sitten sain kuulla, että minulta loppuu työt ja joutuisin ilmottautuu työkkäriin. Hauskinta sinänsä, että olin vaikituinen työntekijä, mutta tulevaa vuotta ajatellen ei ollut järkevää lähteä tappelemaan asiasta. Minulla on mahdollisuus päästä takaisin töihin vasta toukokuussa.

Niinpä minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin myydä Dina, sillä työttömyyskorvauksilla olisi ollut ehkä juuri ja juuri varaa maksaa hevosen ja oman kämpän vuokrat, mutta hevoselle sattuessa olisin ollut puilla paljailla. Olin tietenkin varautunut siihen, että työttömäksi jäädessä hevonen on pakko myydä, mutta en tietenkään ajatellut sen tulevan näin nopeaa enkä todellakaan kuvitellut miten ilkeitä työnantajat voivatkaan olla varsinkin, kun hoitanut työt aina kiltisti ja mukisematta.

Perjantaina laitoin Dinasta myynti-ilmoituksen ja heti ilmoituksen julkaistuttua ystäväni soitti ja sanoi työnantajansa olleen kiinnostuneen hevosesta. Niinpä nopealla aikataululla Dina lähtikin tänään sunnuntaina kohti Hartolaa. Vielä ei ole tullut surun kyyneliä vaan tavallaan olen hyvin helpottunut, että hevonen pääsi hyvään paikkaan ja voin aina käydä sitä siellä kahtomassa :)

Ensimmäiseksi omaksi hevoseksi Dina kerkesi olla minulla vain puoli vuotta, mutta siinä ajassa kyllä opetti paljon. Kohokohta tietenkin tuo estepuoli, en olisi kyllä paremmin voinut oppia korkeammilla korkeuksilla kuin Dinalla ja tietty hurjia 100cm esteitä tuli tammalla hypättyä.

Mutta mitä seuraavaksi? Siinäpä miettimistä, mahdollisuus on jatkaa harrastusta vuokra-hevosilla ja käydä tunneilla, mut sittenpähä sen näkee. Nyt haluan vähän aikaa vain hengähtää ja yrittää nauttia siitä, että olen hevoseton.













2 kommenttia:

  1. Miksi et laittanut sitä ylläpitoon tuoksi aikaan? Tuntuu vaan hassulta että ostat hevosen ja heti kun tulee ongelmia niin pois vaan.. et varmaan ole ainut kellä on huonoja kausia rahan suhteen ja silti he ei myy hevosia heti pois.
    Mites sitten kun saat taas rahaa niin ostatko taas uuden hevosen ja sit pidät sitä sen aikaa kun raha riittää? tietty kukin tekee tavallaan mutta kuullostaa vähän hätäseltä päätökseltä.

    VastaaPoista
  2. Koska olin velkaa tuosta hevosesta isälleni ja puolet oli vielä maksamatta. Olisi ollut mielestäni epäreilua isääni kohtaan laittaa heppa ylläpitoon ja odottaa, että hän joskus ehkä saapi nuo rahat takaisin varsinkin, kun on itse työttömänä tällä hetkellä myös. Seuraavaa heppaa en tule ostamaan ennenkuin paperilla lukee mustavalkoisella, että vakituinen työntekijä.

    VastaaPoista