Sivut

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

#8 Seuraestekisat SarRan

Nyt luvassa pidempi kisapostaus runsaine kuvineen!

Tänään koitti se kauan odotettu kisapäivä Mikkelissä! Aamulla lähdin tallille kasin jälkeen ja otin Dinan sisälle. Olin hyvässä ajassa joten kiire ei ollut. Olin edellispäivänä pakannut jo traileriin kaikki tavarat valmiiksi. Lähdettiin siis Rosan ja kuvaajan kanssa kisoihin.
Lähtöä odottamassa

Lähdettiin liikenteeseen 9.30 ja perillä oltiin ihan hyvissä ajoin. Meidän ensimmäiseen luokkaan eli 60cm oli vielä jonni aikaa, joten jätettiin hepat syömään traileriin heinää ja käytiin näyttämässä kuitti lähtömaksuista ja onneksi Rosalla oli molempien hepojen passit mukana, kun niitäkin halusi katsoa rokotusten takia.
Hepat nätisti oottelemassa :)

Edustusloimi päällä
Mentiin laittaa hepat kuntoon ja kisavermeet päälle. Tämän jälkeen hepat jäivät meidän kuvaajan valvovan silmän alle trailerin viereen sillä aikaa, kun kävimme Rosan kanssa radankävelyssä. Ratahan oli aika haasteellinen, pari tiukkaa käännöstä ja näin poispäin. Miulla kesti hieman pidempään opetella rata, kun tuo jännitys rupesi tuntumaan jo aika kovasti :D

60cm ratapiirros
Verkka meni aika hyvin. Maneesissa oli verkkaesteinä pysty ja okseri. Meitä oli aina 6 kerrallaan verkkaamassa. Dina oli energinen ja imi esteelle tosi hyvin. Näin parhaaksi siis ottaa pari hyvää hyppyy molempiin suuntiin ja lopettaa hyvään fiilikseen. Kävin monta kertaa vielä mielessä rataa, että varmasti muistaisin ratsastaa oikein.




Rata meni hyvin, Dina tosin rupesi jotai ristilaukkasähellystä vetämään ennen ensimmäistä estettä, kun neidillä oli niin paljon virtaa. Onneks ekan esteen hypättyämme Dina kässäs homman ja hoidettiin rata loppuun oikein mallikkaasti. Radalla oli hyvä oikein hyvä fiilis päällä ja askeleetkin sattui oikein hyvin kohdalleen. Loppujenlopuksi oltiin sijalla 4! Hävittiin tosin kolmoselle 6 sadasosasekunttia. Lähtijöitähän tässä luokassa oli huimat 33, joten olin enemmän kuin tyytyväinen! :)

Kuva Henriikka Pesonen

Kuva Henriikka Pesonen

Kuva Henriikka Pesonen


Sitten ajatusten nollaus ja opettelemaan 80cm rataa joka oli siis tietenkin eri kun tuo 60cm.

80cm rata
Verkassa taas pari hyvää hyppyä molempiin suuntiin. Sitten odottamaan omaa vuoroa radan reunaan.
Ratahan oli nyt ihan kauheeta räpellystä... Dina hyppäsi vähän kauempaa mitä ite olin suunnitellut ja en oikein osaa itse vielä katsoa sitä täydellistä paikkaa ja hypätä. Usealla esteellä jäin hypyistä jälkeen ja meinasin jo luopua toivosta, kun hyppäsin ekan vaiheen viimeisen esteen ilman toista jalustinta :D No onneksi tuli se uusi lähtömerkki toiseen vaiheeseen ja sain rauhassa koota ajatukset ja jalustimet jalkaan, tärisin ihan sairaasti! Loppurata meni ihan ok ja sain pidettyy hermot kurissa, pyytelin siinä radalla Dinalta anteeksi ja tsemppasin meitä molempia eteenpäin, koska kyllähän sitä taas hävetti, kun hevonen pelastaa ja kuski vaan mokailee... Viimeisen esteen jälkeen kiitin Dinaa varmaan 50 kertaa, olin niin onnellinen, kun päästiin maaliin asti :) Loppusijoitus oli tässäkin 4.sija ja lähtijöitä tässä luokassa oli 20.

Kuva Henriikka Pesonen

Kuva Henriikka Pesonen

näin hypätään ilman jalustinta
Kuva Henriikka Pesonen

näin laskeudutaan ilman jalustinta
Kuva Henriikka Pesonen








Kaikenkaikkiaan kisathan meni kuitenkin yli odotusten. Edustettiin kahestaan meidän pientä ratsastusseuraa ja olipa hienoa, kun molemmissa luokissa molemmat sijoittui :) Seuraavista kisoista en nyt edes tiedä, sillä joudun missaamaan meidän tallin omat seurakisat töiden takia. Tästä on hyvä jatkaa ja kovaa reeniä noilla isoilla esteillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti